Vriendenboeken voor Recepten en Bakrecepten

Het idee voor ‘Het Vriendenboek voor Recepten‘ is ontstaan toen ik de mail van mijn moeder kwijtraakte, met daarin een recept van de mosterdsoep die alleen zij kon maken. Wel kwam ik een ander schriftje van haar tegen, waarin ze haar afscheid regelde. Dat is me heel dierbaar, in haar eigen handschrift vertelt ze over zichzelf en over onze band met ons.

Ik bedacht me hoe mooi zou het zijn als ik het recept in haar eigen handschrift had kunnen lezen. Iedere keer als ik die mosterdsoep zou maken, zou ik even aan haar denken en lachen om haar liefde en humor.

Het Vriendenboek voor Recepten is daarom zoveel meer dan enkel een verzamelboek: Je hebt niet alleen unieke en lekkere recepten, Er is iemand speciaal gaan zitten om een recept voor jóu te schrijven en de persoonlijke notitie maakt je extra blij!

Het Vriendenboek voor Bakrecepten

Dochterlief, die net als René graag bakt, vroeg waar ze dan de bakrecepten moest plaatsen? In ons enthousiasme ontwierpen we meteen ook een Vriendenboek Voor Bakrecepten. Omdat René zelf in 2018 de Lekkerste Appeltaart van Castricum bakte, hebben we zijn Appeltaart recept al in het Bakreceptenboek geplaatst. De eigenaar kan nu in ieder geval zelf de Allerlekkerste Appeltaart bakken!

Een uniek cadeau!

Deze boeken zijn geweldig om voor jezelf te kopen, maar ook als geschenk te geven. Hoe leuk is het, om door collega’s gevuld, te geven aan iemand als afscheidscadeau. Een goed recept komt altijd van pas. Extra handig als je niet goed weet wat je voor die collega op moet schrijven. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Er is ruimte om een persoonlijke noot toe te voegen: Waarom heb je dit recept geschreven? Wat is de band tussen jullie? Je kunt zelfs een foto bij het recept plaatsen.

Ruimte voor 60 vrienden!

Het boek is 17 x 24 cm groot, bijna zo groot als een A4, heeft een hard-cover, een leeslintje en is 130 bladzijden dik. Er is ruimte voor 60 recepten, verdeeld over voor-, hoofd- en nagerechten.